Robbanóanyagot találtak egy iraki férfinál Lengyelországban

Ferenc pápa heti audienciáján kezet ráz az ott lévőkkel a vatikáni szent Péter téren
Ferenc pápa heti audienciáján kezet ráz az ott lévőkkel a vatikáni szent Péter téren
Vágólapra másolva!
Egy nappal a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó megnyitása előtt robbanóanyagot találtak egy iraki állampolgárnál a lengyelországi Lódzban. A férfit letartóztatták. A világtalálkozón részt vesz Ferenc pápa is.
Vágólapra másolva!

Robbanóanyag birtoklása miatt letartóztattak egy iraki állampolgárt a közép-lengyelországi Lódzban, egy nappal a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó hivatalos megnyitása előtt – jelentette az egyik lengyel hírtelevízió.

A Polsat News szerint a 48 éves férfit vasárnap vették őrizetbe egy lódzi hostelben. A férfi néhány napja érkezett Lengyelországba. A televízió értesülései szerint

a férfi korábban Svájcban, majd Svédországban tartózkodott, ahonnan kiutasították.

A lengyel közszolgálati televízió ügyészségi forrásokra hivatkozva azt közölte: a férfit két hónapos letartóztatásba helyezték, miután robbanóanyagot találtak nála. A lengyel hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy vannak-e tettestársai.

Ferenc pápa is részt vesz a kedden kezdődő katolikus Ifjúsági Világtalálkozón Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A Dziennik Zachodni lengyel regionális napilap szerint a férfi nyomára a krakkói rendőrség bukkant rá. Krakkóban kedden kezdődik a Ferenc pápa lengyelországi zarándoklatával összekötött, több százezer fiatal részvételével megtartandó katolikus Ifjúsági Világtalálkozó.