Kórházakat ért bombatalálat Szíriában

Háború
Syrian civil defence volunteers and rescuers remove a baby from under the rubble of a destroyed building following a reported air strike on the rebel-held neighbourhood of al-Kalasa in the northern Syrian city of Aleppo, on April 28, 2016. The death toll from an upsurge of fighting in Syria's second city Aleppo rose despite a plea by the UN envoy for the warring sides to respect a February ceasefire. / AFP PHOTO / AMEER ALHALBI
Vágólapra másolva!
Kórházakat ért bombatalálat a szíriai Aleppóban. A támadás következtében meghalt egy újszülött csecsemő. Mind a négy egészségügyi intézmény beszüntette a működését.
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt négy kórházat ért találat a légitámadások során a szíriai Aleppóban - közölték kórházi források az AFP hírügynökséggel.

Egy korábbi képen civilek mentenek egy babát a bombázások után a romok közül Forrás: AFP/Ameer Alhalbi

Az ostromlott város keleti részén fekvő egyik kórházban a támadás következtében meghalt egy újszülött csecsemő - közölte a Független Orvosok Szervezete (IDA), amely a kórházat támogatta. A szervezet tudatta, hogy mind a négy kórház beszünteti működését.

Kórházak százait támadták

Szíria második legnagyobb városának keleti negyedeit július 17. óta teljesen körülvették a Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg csapatai.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 2015-ben 135 alkalommal ért támadás kórházakat a közel-keleti országban.

A hírek szerint a szír kormány kész lenne előfeltételek nélkül felújítani a béketárgyalásokat az ENSZ közvetítése mellett. Más országok "beavatkozását" azonban elutasította. A világszervezet augusztusban szeretne tető alá hozni egy újabb békekonferenciát Genfben.