Trump tiltólistára tenné a franciákat és a németeket

Donald Trump speaks at Trump Towers, New York New York New York 2016 United States United States 2016 Donald Trump Donald Trump 2016 ELECTION SPEECH Trump Towers US President Repubblicans Democratics 31 May 2016 31st May 2016 NurPhoto SQUARE FORMAT
Donald Trump speaks at Trump Towers, New York, USA. Tuesday May 31st 2016.
Vágólapra másolva!
Rendkívül szigorú ellenőrzésnek vetné alá a terror által fenyegetett országokból az Egyesült Államokba belépni szándékozókat Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt: tiltólistára kerülhet Németország és Franciaország is – utóbbi a terror miatt Trump szerint csak magát okolhatja.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli ellenőrzésnek vetné alá Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt a terror által fenyegetett országokból, köztük Franciaországból és Németországból érkezőket, hogy ezzel is csökkentsék az amerikai földön elkövetett terrortámadás lehetőségét – írta az AP hírügynökség.

Okos, éber és erős Amerika

Az NBC-nek adott interjújában arról kérdezték Trumpot: előfordulhat-e, hogy javaslata értelmében keveseket engednének be a tengerentúlról. "Lehet, hogy addig is eljutunk" – válaszolta a politikus, hozzátéve: "okosnak, ébernek és erősnek kell lennünk".

Donald Trump - nem engedne be akárkit Amerikába Forrás: AFP//David Mcnew

Trump régóta hangoztatja, hogy meg kellene tiltani a külföldről érkező muszlimoknak a beutazást az Egyesült Államokba, és sűrűn bírálja Barack Obama amerikai elnök kormányát is a szíriai menekültek befogadása miatt.

Trump korábban sürgette Washingtont is, hogy tegye beutazási tiltólistára "a terrorizmus által kompromittált" nemzeteket

a megfelelő ellenőrzési rendszerek életbe léptetéséig.

Saját hibájukból történt?

Az NBC-interjúban Trump rámutatott néhány "specifikus problémára" is Németországban és Franciaországban. A franciákat mint a "terrorizmus által kompromittálódott" országot külön is megnevezte. Hozzátette: "Saját hibájukból történt (...), mert beengedték az embereket a területükre."

Letakart holttestek a legutóbbi francia merénylet helyszínén, Nizza tengerparti sétányán Forrás: MTI/EPA/Olivier Anrigo

A politikus újra a rendkívüli nemzetbiztonsági értékelési mechanizmusok szükségességét hangoztatta.

– mondta. Keménynek kell lenni, kemény előírásokat kell megszabni – tette hozzá.