Irán is elítélte a müncheni támadást

Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok vezető politikusai támogatásukról biztosították Németországot a müncheni lövöldözést követően. Irán elítélte az ártatlanok meggyilkolását.
Vágólapra másolva!

Bahram Gászemi iráni külügyi szóvivő elítélte az „ártatlan és védtelen emberek meggyilkolását”, és Teherán szolidaritását fejezte ki a német kormánnyal és néppel – számolt be az IRNA iráni hírügynökségre hivatkozva a brit Guardian.

Francois Hollande francia elnök „förtelmes terrortámadásnak” minősítette a lövöldözést, és leszögezte, hogy Berlin számíthat Franciaország barátságára és együttműködésére, szombaton pedig egyeztetni fog Angela Merkel német kancellárral.

Boris Johnson brit külügyminiszter közölte, Nagy-Britannia kész bármilyen segítséget megadni Németországnak. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke is együttérzését fejezte ki. "

Barack Obama amerikai elnök szintén leszögezte, Washington mindenben segíti Németországot, Donald Trump republikánus elnökjelölt pedig a Facebook-oldalán azt írta, az Egyesült Államoknak mindent meg kell tennie, hogy az országhatárain „kívül tartsa a terrorizmust”.