Terrorgyanú: rendőri akció volt Brüsszel belvárosában

Brüsszel, 2016. július 20. Belga rendőrök Brüsszel belvárosában, miután egy gynaús külsejű férfi miatt mozgosították őket 2016. július 20-án. Az illető vastag télikabátot viselt az utcán, a belga fővárosban szokatlanul magas, 30 Celsius fokos hőmérséklethez egyáltalán nem illő öltözéke alól pedig elektromos vezetékek lógtak ki. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfit megadásra kényszerítették és ellenőrzés alatt tartják. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Vágólapra másolva!
Nagyszabású rendőri akció folyt szerdán egész délután Brüsszel központjában egy gyanús férfi miatt, de vaklármának bizonyult a fenyegetettség.
Vágólapra másolva!

A férfi azzal keltett gyanút, hogy vastag télikabátot viselt az utcán 30 Celsius fokos melegben, és

a hőmérséklethez egyáltalán nem illő öltözéke alól elektromos vezetékek lógtak ki

- adta hírül a BBC.

A rendőrség a környező boltokat kiürítette, és több utcát lezárt, majd - tájékoztatása szerint - a férfit megadásra kényszerítette, és "ellenőrzés alatt tartotta" pár méteres távolságból pisztolyokat szegezve rá, míg a helyszínre rendelt tűzszerészek megállapították, hogy

az illető veszélytelen, nincs nála robbanószer.

Ezek után őrizetbe vették, hogy kihallgassák, a rend pedig helyreállt a városrészben.

A rendőrség szóvivőjének közlése szerint a férfi nagy valószínűséggel atomfizikai egyetemi hallgató, és radioaktivitási szinteket mért Brüsszelben. Közölte, hogy az akció azért tartott négy órán át, mert az illető először nem mutatkozott együttműködőnek a rendőrséggel.

Belga rendőrök Brüsszel belvárosában Forrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule