Autóbomba végzett a neves orosz újságíróval Kijevben

Vágólapra másolva!
Meghalt egy ismert orosz nemzetiségű újságíró Kijev belvárosában, amikor indítás után felrobbant az autója.
Vágólapra másolva!

Pavel Seremet lapja, az Ukrainszkaja Pravda autójában ült, amikor a robbanás bekövetkezett, miután beindította a motort.

Az ukrán ügyészség szerint egyértelműen gyilkosság történt, bombát raktak ismeretlenek a kocsiba. Ez a véleménye Anton Gerasenko parlamenti képviselőnek, a belügyminiszter tanácsadójának is – számolt be az orosz Rt.com.

Petro Porosenko elnök részvétét fejezte ki az újságíró halála miatt, akit személyesen is ismert. A Facebook-oldalán azt írta, hogy „sokkolta” a merénylet híre.

Az Ukrainszakaja Pravda idézte egy szemtanú beszámolóját, aki a barátaival az erkélyen kávézott. A Kirill nevű férfi hatalmas hangerejű robbanásról számolt be, és elmondta, hogy az autó nagy lánggal égett, gyakorlatilag egy szempillantás alatt kiégett.

Seremet ismert újságíró és politikai elemző volt, az ukrán-orosz kapcsolatok szakértője. 44 éves volt, Fehéroroszországban született, a Szovjetunió felbomlása után előbb fehérorosz, majd orosz állampolgár lett. 1997-ben Fehéroroszországban börtönbe zárták. A Kyiv Post azt írja róla, hogy körülbelül öt éve dolgozott Kijevben. Egy rádióműsort is vezetett, a rádió honlapja szerint épp a szerkesztőségbe tartott, amikor felrobbantották.