Élet és halál között a 17 éves, késelő migráns egyik áldozata

Würzburg
Würzburg, 2016. július 19. Rendőrők kutatnak át egy erdős területet a bajorországi Würzburg közelében 2016. július 19-én, miután előző nap támadást követtek el egy vonat utasai ellen Ochsenfurt és Heidingsfeld között. Egy 17 éves afgán fiatal, aki menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba, fejszével és késsel rontott utasokra egy regionális vonaton és legkevesebb öt embert megsebesített, mielőtt a rendőrök lelőtték. (MTI/EPA/Karl-Josef Hildenbrand)
Vágólapra másolva!
A nyomozás eddigi eredménye nem utal arra, hogy a Würzburg mellett egy vonaton elkövetett baltás-késes támadás elkövetője kapcsolatban állt volna iszlamista hálózatokkal – mondta a bajor belügyminiszter. Annak ellenére állítja ezt, hogy az Iszlám Állam magára vállalta a terrorakciót.
Vágólapra másolva!

Joachim Herrmann a hétfő esti késes támadóról azt mondta, hogy a 17 éves afgán migránst a környezetében nyugodt és kiegyensúlyozott emberként ismerték, és ugyan vallásos muszlim volt, de nem fanatikus.

Rendőrök kutatnak át egy erdős területet a bajorországi Würzburg közelében a támadás után Forrás: MTI/EPA/Karl-Josef Hildenbrand

A szobájában az Iszlám Állam terrorszervezet kézzel festett zászlaja mellett találtak egy pastu nyelven írt szöveget, amelyből talán többet meg lehet majd tudni tettének hátteréről, de a dokumentum elemzése még nem ért véget – mondta a miniszter.

Hozzátette, hogy a támadó valószínűleg egyedül, „önállóan” radikalizálódott.

A támadó öt embert sebesített meg, a The Local jelentése szerint közülük ketten kritikus állapotban vannak. Egyikük a Le Figaro szerint élet és halál között van.

A Reuters beszámolója szerint az Iszlám Állam a hozzá közel álló Amaq hírügynökségen keresztül azt állította, hogy a fiatalember a szervezet harcosa volt.