Újabb két letartóztatás Nizzában

investigation Horizontal French police officers search a truck in a street of Nice on July 15, 2016, near the building where the man who drove a truck into a crowd watching a fireworks display the day before reportedly lived.
A Tunisian-born man zigzagged
A francia belügyminisztérium arra kérte a rendőrkapitányságokat, hogy fejlesszenek ki "behatolásgátló és szűrőberendezéseket" a nyári szezon fontos eseményeire.
Vágólapra másolva!
Egy férfit és egy nőt tartóztattak le a francia hatóságok a nizzai teherautós merénylettel összefüggésben. Cikkünk folyamatosan frissül.
Vágólapra másolva!

A francia hatóságok először a merényletet elkövető tunéziai állampolgárságú Mohamed Lahouaiej Bouhlel volt feleségét vették őrizetbe, majd négy férfit, vasárnap pedig újabb két letartóztatás következett. Egyelőre csak annyit tudni, hogy egy nőt és egy férfit fogtak el. Agnes Thibault Lecuivre, az ügyészség szóvivője megerősítette a CNN-nek az elfogásokat, de azt nem részletezte, hogy milyen szerepük lehetett a terrortámadásban.

A Le Figaro szerint július 12-én és 13-án is látták több helyen Mohamed Lahouaiej Bouhlelt a teherautóval. Az AFP egy, a nyomozás részleteit ismerő forrástól úgy tudja, a merénylet előtti napokban Mohamed Lahouaiej Bouhlel

többször is a terrortámadás helyszínén járt, hogy felkészüljön a tömeggyilkosságra.

A délkelet-franciaországi Nizzában csütörtök este a 31 éves, tunéziai állampolgárságú Lahouaiej Bouhlel bérelt teherautóval belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe, és közben lövéseket adott le a város tengerparti sétányán. A férfit a rendőrök lelőtték. A támadást szombaton az Iszlám Állam vállalta magára.