Megmentették a kiskatonát a török káosz közepén

Isztambul, 2016. július 16.
Kormánypárti civilek elfoglalnak egy tankot Isztambulban 2016. július 16-án kora hajnalban. A hadsereg egy része katonai puccsot kísérelt meg Törökországban előző nap este, Ankarában és Isztambulban robbanások hallatszottak, és
Isztambul, 2016. július 16. Kormánypárti civilek elfoglalnak egy tankot Isztambulban 2016. július 16-án kora hajnalban. A hadsereg egy része katonai puccsot kísérelt meg Törökországban előző nap este, Ankarában és Isztambulban robbanások hallatszottak, és lövöldözés is kitört katonák és rendőrök között. A hajnali órákban a kormányfő bejelentette, hogy visszaverték a puccskísérletet. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)
Vágólapra másolva!
A tömegben elakadt egy tank a török puccskísérlet során. Több száz tüntető vette körbe, téglákat, köveket dobáltak és támadták a katonát, aki a tankban ült. Mégis megmenekült.
Vágólapra másolva!

A török Hurriyet News szerint a kiskatonák azt hitték, hogy gyakorlaton vannak - legtöbbjük azt mondta, miután letartóztatták őket, hogy feletteseik hadgyakorlatra küldték őket. Azt állítják, hogy

csak akkor jöttek rá, hogy államcsínybe keveredtek, amikor a civilek elkezdték megmászni a harckocsikat.

Egy interneten szivárgó videón látszódik, hogy a tömegben elakadt a tank. Egy férfi dühödten ugrott a tankra, és elkezdte kirángatni a kiskatonát,

majd a fejét taposta.

Aztán téglákkal, kövekkel dobálták a tankot és közben gúnyolódtak. A kiskatona végül kimászott a tankból, az arcán látszott, hogy nagyon fél, fogta a nyakát és a fejét - így védte magát. Aztán felemelte a kezét.

Ekkor két férfi és egy rendőr is felmászott a tankra. Csendre intették a tömeget, és arra kérték az embereket, hogy ne dobáljanak tovább. A tüntetők azonnal engedelmeskedtek.

Ebben a rendkívüli pillanatban a rendőr védelmezően segített a katonának kimászni a tankból. Megölelte a fiatal férfit és elvezette.