Önkéntes tartalékosnak hívja a franciákat a belügyminiszter

politics Horizontal French Interior Minister Bernard Cazeneuve delivers a statement at Hotel de Beauvau in Paris on July 16, 2016, following the Bastille Day attack in Nice.
French Interior Minister Bernard Cazeneuve on July 16 called "all patriotic citiz
Bernard Cazeneuve, francia belügyminiszter
Vágólapra másolva!
Franciaország belügyminisztere arra szólított fel minden "hazafias" francia polgárt, hogy a biztonsági erőknél jelentkezzen tartalékos szolgálatra.
Vágólapra másolva!

Bernard Cazeneuve szombat este hangsúlyozta, hogy mindenki, aki akar, önkéntesként csatlakozhat a rendőrség munkájához.

Bernard Cazeneuve, francia belügyminiszter Forrás: AFP/Matthieu Alexandre

Manuel Valls francia kormányfő eközben a Journal du Dimanche című vasárnapi lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy a nizzai merénylő csupán tette előtt röviddel fordult a radikális iszlámhoz. A nyomozás során kiderült, hogy a támadó

– mondta Valls. A kormányfő hozzátette, hogy az Iszlám Állam dzsihádista szervezet célzottan olyan magányos elkövetőket szólít fel támadásra, akik "ismeretlenek titkosszolgálataink számára".

Manuel Valls, francia miniszterelnök Forrás: AFP/Thomas Samson

A dél-franciaországi Nizzában csütörtök este egy 31 éves tunéziai férfi bérelt teherautóval belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe, és közben lövéseket adott le a város tengerparti sétányán.

A támadásnak a legfrissebb adatok szerint 84 halottja és 303 sebesültje van, utóbbiak közül 121-en még kórházban fekszenek, és 26 embernek válságos az állapota. A támadást szombaton az Iszlám Állam vállalta magára.