Megszólalt a nizzai támadás magyar sérültje

Nizzai tömeges gázolás
a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy 31 éves tunéziai származású nizzai férfi teherautóval belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14. este.
Nizza, 2016. július 15. Sebesültet visznek kórházba a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este. Több mint 70 ember életét vesztette, sokan megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben. Az embertömegbe gázoló teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/EPA/Olivier Anrigo)
Vágólapra másolva!
A huszonegy tonnás kamion a fiatal Annát is elsodorta. Ugyan vannak sérülései, de élve megúszta a nizzai terrortámadást. A csütörtöki merényletben 84-en vesztették életüket.
Vágólapra másolva!

Svájci barátnőjével nézte végig a tűzijátékot a székesfehérvári Anna, majd elindult megkeresni magyar barátnőjét, Zitát. Mindkét lány nyelvet tanulni érkezett Nizzába. A terrortámadás napján a közeli Grasse-ban kirándultak, majd hazamentek nizzai szállásukra elkészülni az esti tűzijátékra.

Annát elsodorta a kamion,

Zita – mivel később indult vissza a városba – szerencsésen megúszta. A sérült fiatal lány barátnője közvetítésével mondta el a Borsnak, mi történt vele.

A nizzai támadás magyar sérültje szerencsésen megmenekült Forrás: MTI/EPA/Olivier Anrigo

„Hatalmas volt a tömeg, és egyszer csak megjelent az óriási fehér kamion. Amerre néztünk, mindenhol pánikba esett embe­rek szaladtak, akik próbáltak kitérni előle. Engem elsodort a kamion, de túléltem. Visszamentem a szállásra, még mindig fáj az egész testem" – tolmácsolta Anna szavait Zita.

A tengerbe menekült

Zita a tengerbe menekült a támadás láttán. „Minden vérben úszott, holttestek feküdtek az utcán. Annáé­kat sehol sem találtam. Visszamentem a szállásra, végigsírtam az éjszakát” – mondta a lány, aki sokkot kapott a terrortámadás láttán.

Teherautóval tarolta le a tűzijátékra összegyűlt tömeget egy tunéziai származású, de Nizzában élő 31 éves férfi. Lövöldözött is a menekülő emberekre. 84-en meghaltak, többtucatnyian megsérültek.