CNN Türk: Véget ért a puccsisták elleni művelet a török vezérkarnál

török törökország pucs katonai hatalomátvétel boszporusz híd
ISTANBUL, TURKEY - JULY 16: A Turkish man holds a flag after a group of soldiers with armored vehicle, involved in "Parallel State/Gulenist Terrorist Organization"s coup attempt, are being neutralized by police at Bosphorus Bridge in Istanbul, Turkey on July 16, 2016 while people are reacting against military coup attempt. “Parallel state” is an illegal organization backed by U.S.-based preacher Fetullah Gulen. Elif Ozturk / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A török biztonsági erők befejezték a puccsisták elleni műveletet a hadsereg vezérkarának ankarai főhadiszállásán - jelentette a CNN Türk hírtelevízió szombat délután.
Vágólapra másolva!

A török rendőrfőnök a reggeli órákban azt közölte, hogy folynak még harcok a vezérkar főhadiszállásán, de már lassan a végükhöz közelednek. Hozzátette, 16 puccsistát öltek meg az összecsapásokban, 250 embert pedig őrizetbe vettek.

Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Elif Ozturk

A CNN Türk tévécsatorna szombatra virradóra számolt be arról, hogy a puccsisták túszokat ejtettek a katonai főparancsnokságon, köztük Hulusi Akar tábornokot, a vezérkari főnököt.

Az Anadolu török hírügynökség szerint Akar tábornokot egy helikopterrel elvitték egy légi támaszpontra, ahol fogságban tartották.

A vezérkari főnököt szombat reggel szabadították ki a török hatóságok.