A görög miniszterelnök támogatja Erdogant

Aléxisz Cíprasz ciprasz tspiras
Greek Prime Minister Alexis Tsipras presents his resignation to the Greek president (unseen) at the presidental palace in Athens on August 20, 2015. Tsipras announced his resignation on Thursday and called for early elections in the crisis-hit country, widely expected to be held on September 20. "I will shortly meet with the president of the republic and present my resignation and that of my government," Tsipras said in a televised address to the nation. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI
Vágólapra másolva!
Országa támogatásáról biztosította a török kormányt Aléxisz Cíprasz görög miniszterelnök. Elítélte a törökországi puccskísérletet az iráni kormány is.
Vágólapra másolva!

A görög kormány és a görög nép szoros figyelemmel követi a törökországi eseményeket – fogalmazott szombat reggeli Twitter-üzenetében Cíprasz, hangsúlyozva, hogy országa a demokrácia és az alkotmányos rend oldalán áll.

Aléxisz Cíprasz Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

Cíprasz üzenetét tolmácsolta a török vezetésnek a görög kormányszóvivő is. Az üzenetben a miniszterelnök leszögezte, hogy Athén támogatja a demokratikusan megválasztott török kormányt.

Értesülések szerint a görög miniszterelnök a nap folyamán mielőbb kapcsolatba kíván lépni Recep Tayyip Erdogan török államfővel és Binali Yildirim miniszterelnökkel.

Elítélte a törökországi puccskísérletet az iráni kormány is. „Támogatjuk a török nép által demokratikusan megválasztott kormányt” – hangsúlyozta szombat délelőtt az iráni nemzetbiztonsági tanács szóvivője. Közölte azt is, hogy Haszan Róháni elnök utasítására a nap folyamán válságtanácskozást tart a nemzetbiztonsági tanács, hogy értékelje a helyzetet.