Egymás torkának estek a Trump-stáb tagjai

politics vote Horizontal Presumptive US Republican presidential candidate Donald Trump arrives to address a campaign rally at Grant Park Event Center in Westfield, Indiana.  / AFP PHOTO / Tasos KATOPODIS
onald Trump
Vágólapra másolva!
Donald Trump, az amerikai republikánusok várható elnökjelöltje tízmillió dollárt követel egykori választási tanácsadójától, mert szerinte az megszegte munkaszerződésének titoktartási kötelezettséget előíró pontját – jelentette a CNN hírtelevízió csütörtökön. Trump választási irodája hamis információk terjesztésével is vádolja Sam Nunberget.
Vágólapra másolva!

A felek eddig peren kívül próbálták meg rendezni nézeteltérésüket, de Nunberg most jogi úton, a nyilvánosság bevonásával szeretné megoldani az ügyet. Ennek érdekében szerdán több dokumentumot juttatott el egy New York-i bíróságra.

Trump azzal vádolja Nunberget, hogy ő szivárogtatta ki a New York Post című amerikai lapnak Trump akkori kampányfőnökének, Corey Lewandowskinak szóvivőjével, Hope Hicksszel folytatott egyik beszélgetését. A vádat a tanácsadó tagadja.

Donald Trump Forrás: AFP/Tasos Katopodis

Nunberg szerint a Trump-kampány az ellene folytatott hadjárattal próbálja leplezni a Lewandowski és Hicks közötti szerelmi szálat.

Nunberget 2015 augusztusában küldték el a Trump-kampánystábból, miután kiderült, hogy 2007 és 2008 között rasszista megjegyzéseket tett a Facebook-oldalán Barack Obama amerikai elnökre és Al Sharpton afroamerikai tiszteletes, jogi aktivista és tanácsadó lányára.