Törökországban nem ünnepelnek a franciák

Isztambuli reptéri merénylet
Megerősítették az isztambuli reptér védelmét
Vágólapra másolva!
Törölték a nagy francia forradalom kitörésének napjáról megemlékező július 14-i nemzeti ünnepi eseményeket Franciaország törökországi diplomáciai kirendeltségein, biztonsági okokból bezárták az ankarai és az isztambuli képviseleteket.
Vágólapra másolva!

Az isztambuli francia főkonzulátus közleménye szerint információk arra utalnak, hogy Törökországban komoly veszélyek fenyegetnek a július 14-i nemzeti ünnep miatt. Ezét egyetértésben a török hatóságokkal elővigyázatosságból lefújták az ünnepségeket.

Az isztambuli főkonzulátus szerda este adott volna fogadást, míg az ankarai és a izmiri diplomáciai missziók csütörtökre szervezték ünnepi eseményeiket.

A francia forradalom a Bastille párizsi börtön ostromával kezdődött 1789. július 14-én. Törökországban az utóbbi időben számos terrortámadás történt, Ankarában és Isztambulban is sok ember életét követelték a Kurdisztáni Munkáspárt kurd szakadár csoportnak és az Iszlám Államnak tulajdonított merényletek. Isztambulban június végén 45 ember halt meg az Atatürk nemzetközi repülőtéren végrehajtott lövöldözésben és robbantásokban.