Emberi hiba okozhatta az olasz vonatbalesetet

Bari, 2016. július 12. Az olasz tűzoltóság által közreadott légi felvétel egy vonatbalesetről a dél-olaszországi Bari közelében
Vágólapra másolva!
Összeütközött két személyvonat Olaszország déli részén, Bari közelében kedden. Az esti adatok szerint 22 halottja és 43 sérültje van a balesetnek - négyen kritikus állapotban vannak. 
Vágólapra másolva!

Az egyik vonatnak nem kellett volna azon a sínen lennie - ezt mondta a vonalat üzemeltető Ferrotramviaria vasúttársaság igazgatója az olasz médiának. A helyi vasúti rendészet tisztje pedig hozzátette: emberi vagy műszaki hiba okozhatta a balesetet - írja a The Wall Street Journal.

Ugyanakkor a balesetet végző szakértők már egyértelműen emberi hibáról beszélnek - a The Local nevű angol nyelvű internetes lap szerint. Arról számolnak be, hogy az egyik vonat a közeli állomáson nem várta meg a szabad jelzést, ráadásul rendkívül gyorsan haladt.

Estére húsz fölé emelkedett az áldozatok száma, a hivatalos közlés szerint

22 ember meghalt, 43 megsérült, négy állapota kritikus.

Ugyanakkor az olasz média már 23 halottról számol be.

A két négykocsis vonat az Andria és Corato közötti vonalon ütközött össze frontálisan nem sokkal dél előtt. Mindkettő ugyanazon a pályán, de egymással szemben haladt. A világhálón közzétett fényképeken jól látható, hogy a vonatok első vagonjai kisiklottak és darabokra törtek.

Forrás: MTI/EPA/Olasz Tűzoltóság

Helyszíni beszámolók szerint

több ember rekedt a kocsikban, a mentők próbáltak hozzájuk férni.

Több mint kétszáz ember vett részt a mentésben, a nyári 40 fokos nyári hőségben.

Egy kisgyermeket sikerült kimenteni, őt mentőhelikopter szállította kórházba

– közölte a BBC.

Többen a roncsokban rekedhettek Forrás: MTI/EPA/Olasz tűzoltóság

Matteo Renzi olasz kormányfő a vonatbalesetet tragikus pillanatnak nevezte, és hangsúlyozta: nem nyugszik, amíg a szerencsétlenség okát meg nem állapítják.