Brexit: Theresa May maradt az egyetlen jelölt

politics parties Horizontal
British Interior Minister Theresa May addresses a press conference in central London on June 30, 2016. British interior minister Theresa May announced her bid to succeed Prime Minister David Cameron on Thursday, saying negotiations to leave the European Union should not begin before the end of the year. / AFP PHOTO / FRANTZESCO KANGARIS
Vágólapra másolva!
Visszalépett a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási kampányában Andrea Leadsom energiaipari államtitkár.
Vágólapra másolva!

Theresa May belügyminiszter kapta a legtöbb voksot a távozó jelenlegi kormányfő, David Cameron utódjelöltjeit kiválasztó június 30-ai alsóházi frakciószavazáson.

Pártelnök és kormányfő is lehet Forrás: AFP/Frantzesco Kangaris

A The Daily Telegraph konzervatív brit napilapnak adott legutóbbi interjújában Theresa May kijelentette: nagyon fontos annak felismerése, hogy a brit EU-tagságról tartott júniusi népszavazás eredményeként az Egyesült Királyság ki fog lépni az Európai Unióból. Hozzátette:

és ha ő lesz Nagy-Britannia miniszterelnöke, akkor az ország az ő vezetésével ki is fog lépni az EU-ból.

A belügyminiszter, aki a referendum előtt a bennmaradást pártolók táborába tartozott, legutóbb azt mondta, a kormány felelőssége most az, hogy a kilépési tárgyalásokon a lehető legkedvezőbb egyezséget érje el Nagy-Britannia számára, és ha ő lesz a miniszterelnök, akkor külön kormányhivatal irányítja majd ezt a folyamatot.