Lecsukták szadista tisztjeiket az ukrán közkatonák

Vágólapra másolva!
Szadista eszközökkel vegzált közkatonákat és sorkatonai szolgálatra behívott újoncokat két tiszt, végül saját alárendeltjeik fogták le és szolgáltatták ki őket a katonai hatóságoknak.
Vágólapra másolva!

Az egyik Cserkasszk megyei műszaki dandár két veterán tisztje addig terrorizálta a felügyeletére bízott közkatonákat, hogy azok – megelégelve a folyamatos vegzálást – a saját kezükbe vették az igazságszolgáltatást.

Őrizetbe vették, és zárkába kísérték állandóan részeg feletteseiket,

majd átadták őket a katonai rendészetnek. Az orvosi vizsgálat alátámasztotta, hogy a két tiszt alkohol és egyéb tudatmódosító szerek befolyása alatt állt.

A dandár főparancsnoka elismerte, hogy

a sorkatonák jogosan jártak el.

Bár kiemelte, hogy bepanaszolt tisztek ellen korábban semmilyen kifogás nem merült fel. Sőt, előzőleg mindketten jelentős elismerést vívtak ki bajtársaik körében a kelet-ukrajnai harcok során mutatott hősies cselekedeteikkel.

A 93-as műszaki dandár parancsnokságának hivatalos közleménye szerint az ügyben belső vizsgálatot rendeltek el, és ha bebizonyosodik, hogy tisztjeik valóban súlyos fegyelemsértést követtek el, ügyüket a harctéren szerzett érdemeikre és kitüntetéseikre való tekintet nélkül a hadbíróság elé terjesztik – adta hírül a RIA Novosztyi hírügynökség