Szexuális zaklatás miatt küldték haza Afganisztánból a rendőrgyilkost

Dallas rendőr gyilkosság
DALLAS, TX - JULY 08: People write condolence notes and lay flowers at a growing memorial in front of the Dallas Police Headquarters near the area that is still an active crime scene in downtown Dallas following the deaths of five police officers last night on July 8, 2016 in Dallas, Texas. Five police officers were killed and seven others were injured in the evening ambush during a march against recent police involved shootings. Investigators are saying the suspect is 25-year-old Micah Xavier Johnson of Mesquite, Texas. This is the deadliest incident for U.S. law enforcement since September 11. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Újabb rendőrgyilkosságokkal fenyegették meg ismeretlenek szombat este a dallasi rendőr-főkapitányságot, és emiatt a város egész területén fokozták a biztonsági intézkedéseket. 
Vágólapra másolva!

A dallasi rendőr-főkapitányságra névtelen üzenet érkezett arról, hogy egy houstoni csoport rendőröket akar megtámadni, illetve meggyilkolni Dallasban.

A fenyegetés miatt a rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket szerte a városban.

Monica Cordova hadnagy, a rendőrség szóvivője arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az intézkedéseket elővigyázatosságból hozták meg. A belvárosban lévő rendőr-főkapitánysághoz páncélozott járművet vezényeltek, az épülethez vezető utakat lezárták, a városban felfegyverzett rendőrök járőröznek. A dallasi gyorsforgalmi vasút átmenetileg felfüggesztette járatait.

A város szolidáris lemészárolt rendőreivel Forrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

A rendőrség Twitteren cáfolta azokat az elterjedt híreket, amelyek szerint újabb lövések dördültek volna el abban a parkolóházban, ahol Micah Johnson lövöldözött. A parkolóház átfésülése még nem ért véget.

A 25 éves Micah Johnsonról szombaton újabb információk kerültek nyilvánosságra. Kiderült, hogy a rendőrök által robotbombával likvidált férfit – aki az amerikai hadsereg tartalékosa volt – hazaküldték az afganisztáni szolgálatból, mert szexuálisan zaklatta egyik női katonatársát.