Megérkezett Kínába a Nepartak tájfun

Tajvan, Nepartak tájfun
Tajtung, 2016. július 8. Tajtung megye kormányzósága által közreadott kép egy felborult autóról, miután a Nepartak tájfun végigsöpört a Tajvan délkeleti részén fekvő Tajtung megye azonos nevű székhelyén 2016. július 8-án. A szigeten pusztító forgószélnek eddig legevesebb két halottja és 74 sérültje van, a háztartások százezrei maradtak áram nélkül és több mint 15 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. A tajvani hatóságok leállították a vasúti közlekedést és korlátozzák a légi forgalmat. (MTI/EPA/Tajtung megyei kormányzóság)
Vágólapra másolva!
Tajvan felől a kelet-kínai Fucsien tartomány partjaihoz érkezett szombaton a Nepartak tájfun, de a vártnak megfelelően legyengülve érte el a szárazföldet. Elővigyázatosságból 230 ezer lakost biztonságos helyre menekítettek, és kikötőbe rendeltek több mint 33 ezer hajót.
Vágólapra másolva!

A trópusi viharrá szelídült tájfun legerősebb széllökései nem nagyobbak mint óránként száz kilométer. Óránként tizenöt kilométeres sebességgel halad majd északnyugati irányba, és széllökései tovább gyengülnek - közölte a meteorológiai szolgálat.

Tajvanon komoly károkat okozott a tájfun Forrás: MTI/EPA/Tajtung megyei kormányz/-------------------

Nagy mennyiségű esőre számítanak Fucsien mellett Csöcsiang, Csianghszi és Anhuj tartományokban, így Sanghajban is.

A tengerparti Putien városban az esővíz már szombaton elárasztotta az utcákat, négy óra alatt 250 milliméter esett. A tengerparti térségben a hétvégére töröltek több mint száz vasúti járatot, és a közúti közlekedés is nehézkes.

A szigeten legalább két ember halálát okozta a Nepartak Forrás: MTI/EPA/Tajtung megyei kormányzóság/-------------------

Tajvanon legalább két halottja és 74 sérültje volt a Nepartak tájfunnak, háztartások százezrei maradtak áram nélkül, és több mint 15 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.