Tizenkét ember halt bele a brexitbe Indonéziában

Vágólapra másolva!
Tizenketten haltak meg Indonéziában egy 20 kilométeres, három napon át tartó közlekedési dugóban, amely miatt emberek ezrei vesztegeltek autójukban. A dugó az autópálya Brebes település melletti kijáratánál keletkezett, a helyiek ezért brexitnek nevezték el.
Vágólapra másolva!

A járművek a délkelet-ázsiai ország fő szigetének és a világ egyik legsűrűbben lakott területének számító Jáván, az autópálya Brebesnél lévő kijáratánál torlódtak fel.

A dugóban ülők kínjukban brexitnek (Brebes exit) nevezték el a kialakult kaotikus helyzetet.

Megtelnek az utak

A világ legnépesebb muzulmán országában minden évben zsúfolásig megtelnek az utak a muszlim böjti hónapot, a ramadánt lezáró háromnapos íd al-fitr idején, amely alkalomból emberek milliói indulnak vidékre ünnepelni.

Főleg idősek haltak meg

„Ez az úgynevezett brexitügy 12 halálos áldozatot követelt három nap alatt”, július 3. és 5. között – közölte az AFP francia hírügynökséggel Hemi Pramuraharjo közlekedési miniszter. A tárcavezető elmondta, hogy több áldozat idős ember volt, bár

a helyi média egy egyéves gyermek haláláról is beszámolt, akit a járművekből származó kipufogógázok mérgeztek meg.

A miniszter hozzátette, hogy idén eddig az ünnepek idején már több mint 400-an haltak meg az indonéziai utakon. Pramuraharjo szerint az engedély nélküli árusok és a zsúfolt piacok jelenléte az autópályák kijárata közelében csak súlyosbítja a helyzetet.