Gyilkos hőhullám Japánban

HORIZONTAL felnőttbarát hotel rossz gyerek
Elementary school children splash water in a swimming pool at Tokyo's Shin-Takanawa Prince Hotel on June 20, 2009 as the hotel opens its outdoor swimming pool for the season. Tokyo's temperature is expected to climb near 30-degree Celsius at a break of the rainy season. AFP PHOTO/Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Az ázsiai szigetországban hárman meghaltak, és csaknem ötszázan kerültek kórházba a hőhullám miatt.
Vágólapra másolva!

Az idei nyár eddigi legmagasabb hőmérsékleti értékét, 38,8 Celsius-fokot mérték csütörtökön a szigetország keleti részén fekvő Jamanasi prefektúra Kosu városában. Ettől a Japán középső részén fekvő Sizuoka prefektúra Kavane-Honcso településén mért érték csupán két tizeddel maradt el.

A fővárosban, Tokióban 37,7 fok volt.

Két idős nő a földjén dolgozott, de a tűző napon összeesett, és a kórházba már csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok. Ugyanígy járt egy 36 éves férfi is, amikor egy gyárépületen dolgozott.

Csak a medencében könnyű elviselni a tokiói 37,7 fokot Forrás: Origo

A japán meteorológiai szolgálat szerint egy forró levegővel teli, magas nyomású frontrendszer fedi le a szigetország jelentős részét, és az előrejelzések szerint az ország keleti részén pénteken is hőségre kell számítani, míg nyugaton és délnyugaton az alacsony nyomású frontrendszerek esőt hozhatnak.