Háromnapos gyász Irakban

Bagdad, merénylet
Bagdad, 2016. július 3. Romos épületek Bagdadban 2016. július 3-án, miután autóba rejtett pokolgép robbant az iraki főváros Karrada negyedében. Bagdadban hajnalban két helyen robbantottak bombát, a halálos áldozatok száma legkevesebb nyolcvanhárom. (MTI/AP/Hadi Mizban)
Vágólapra másolva!
Meghaladja a 200-at a vasárnapi bagdadi merényletek halálos áldozatainak a száma; 225 ember megsérült. A kormány háromnapos gyászt hirdetett.
Vágólapra másolva!

A mentőalakulatok szerint egész családokat irtottak ki a terroristák, sok áldozat a felismerhetetlenségig összeégett.

Hajder al-Abadi kormányfő meglátogatta a főleg síiták lakta Karrada negyedet, de a konvoját dühös tömeg fogadta – számolt be a BBC. A miniszterelnök megérti a tömeg dühét – közölte később a hivatala.

Romok az iraki főváros Karrada negyedében Forrás: MTI/AP/Hadi Mizban

Egyben bejelentették, hogy háromnapos nemzeti gyászt hirdetnek az áldozatok emlékére. A kormányfő utasítást adott arra is, hogy szigorítsák a gépjárművek ellenőrzését a Bagdadba vezető utakon és a többi tartományban is.

A merényleteket az Iszlám Állam vállalta magára. Közleményük szerint a karradai támadást egy iraki követte el „a folyamatban lévő biztonsági akció” részeként.

Az Al-Dzsazíra arab hírtelevízió jelentése szerint már meghaladja a 200-at a halálos áldozatok száma. A mentőalakulatok folyamatosan emelknek ki újabb holttesteket a romok alól.