Vérbe fojtott ünnep Bagdadban

Bagdad, 2016. július 3. Elszállítják az áldozatok holttestét Bagdadban 2016. július 3-án, miután autóba rejtett pokolgép robbant az iraki főváros Karrada negyedében. Bagdadban hajnalban két helyen robbantottak bombát, a halálos áldozatok száma legkevesebb nyolcvanhárom. (MTI/AP/Hálid Mohammed)
Vágólapra másolva!
Két bomba robbant vasárnap Bagdadban, a legnagyobb pusztítást a bevásárlónegyedben aktivált pokolgép okozta, ami 125 embert - közöttük 25 gyereket - ölt meg, 147-et pedig megsebesített. A második bomba egy piac kijáratánál robbant, itt egy ember halt meg, öten megsebesültek. 
Vágólapra másolva!

A korábban becsülteknél jóval több áldozatot követelt a vasárnap hajnalban elkövetett kettős robbantás Bagdadban: a város bevásárlónegyedében aktivált pokolgép

125 embert, közöttük 25 gyereket ölt meg, 147 embert pedig megsebesített

- írta a CNN.

A második bomba, amely egy piac kijáratánál robbant, szintén megölt egy embert, és öt másikat megsebesített, így a két merényletnek már összesen 126 halottja van, ami a sebesültek állapotának romlásával még több lehet.

Elszállítják az áldozatok holttestét Bagdadban 2016. július 3-án, miután autóba rejtett pokolgép robbant az iraki főváros Karrada negyedében Forrás: MTI/AP/Hálid Mohammed

Szörnyű és gyáva tett, ami történt, a célpontjai pedig ártatlan civilek voltak, mondta a a merényletekről Jan Kubis, az ENSZ iraki különleges képviselője, hozzátéve, hogy a merénylet a ramadán idején történt.

A muzulmán böjti hónap még nem ért véget, ilyenkor a hívők csak éjszaka étkezhetnek, ezért Bagdad utcái napnyugta után telnek meg emberekkel.