A rendőrség próbálja kimenteni a túszokat Dakkában

Vágólapra másolva!
Egy spanyol éttermet támadtak meg fegyveresek a bangladesi főváros, Dakka diplomatanegyedében. Túszokat is ejtettek. 
Vágólapra másolva!

Az egyik helyi napilap, a Dhaka Tribune internetes tudósításában arról számolt be, hogy a fegyveresek egy spanyol éttermet támadtak meg, ahová sok külföldi jár és legkevesebb 20 civilt ejtettek túszul. Bangladesi televíziós adók szerint a támadók a főváros Gulshan kerületében lévő, Holey Artisan étterem vendégeit és dolgozóit ejtették túszul.

Próbálják megmenteni a túszokat

A bangladesi rendőrfőnök szerint több külföldi is van a túszok között.

A Times of India indiai lap szerint a túszejtők és a rendőrök között kialakult lövöldözésben legalább egy rendőr életét vesztette és 35 ember megsebesült.

Benazir Ahmed, az RAB elit bűnmegelőzési erők parancsnoka elmondta:

a biztonsági erők arra törekszenek, hogy megmentsék az étteremben rekedt emberek életét.

Hozzátette, a fegyveresek robbanószerkezeteket dobtak a hatóságok irányába.

Az Iszlám Állam magára vállalta

Az Iszlám Állam a dzsihadista szervezethez köthető Amak hírügynökségen keresztül azt állította, hogy ő követte el a támadást. Az Amak szerint több mint 20 embert öltek meg a fegyveresek.

Keressenek menedéket

Az amerikai nagykövetség Twitter-üzenetben hívta föl a környéken tartózkodó amerikaiak figyelmét, hogy keressenek menedéket, menjenek biztonságos helyre - írja a CNN.

A rendőrség lezárta a könyéket.

A Jamuna helyi televíziónak nyilatkozó egyik alkalmazott - aki el tudott menekülni az étteremből - azt állította, hogy a támadók azt hajtogatták: Allahu Akbar! (Allah a legnagyobb). Szerinte a támadóknál fegyverek és robbanóanyag is volt.