Eltűnt egy orosz repülőgép Szibériában

flying water cloud HORIZONTAL Emergency Situations Ministry IL-76 aircraft discharges water over a ground fire during special tactical exercises for fighting forest fires in the Orekhovo-Zuevskaya district near Moscow.
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Eltűnt az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egy Il-76-os típusú speciális repülőgépe pénteken a szibériai Irkutszki területen, ahová erdőtüzek oltására vezényelték.
Vágólapra másolva!

A szibériai régió katasztrófavédelmi hatóságának sajtószolgálata szerint a gép fedélzetén tízfős személyzet dolgozott - írta a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. A hatóságok egy másik repülőgépet indítanak az Il-76-os felkutatására. A keresést nehezíti, hogy az erdőtüzek miatt a területet sűrű füst borítja.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/RIA Novosti/Vitaliy Belousov

Egy légügyi forrás azt mondta, hogy a repülőgép mintegy háromezer méteres magasságban haladt, amikor eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta a géppel nem sikerült rádiókapcsolatot teremteni. A légiforgalmi szolgálatok egy forrása szerint a gép műszakilag kifogástalan állapotban volt, a személyzetnek pedig nagy tapasztalata volt tűzoltási feladatok teljesítésében, akárcsak humanitárius segélyek célba juttatásában és légi mentési akciók végrehajtásában.

Irkutszk térségében tombolnak Szibériában a legnagyobb erdőtüzek, az oltásra Il-76-os és Be-200 tűzoltó repülőgépeket vetettek be.