A balta elől még kitért, a kés elől már nem tudott

2016.07.01. 12:05

Több késszúrással megsebesítették pénteken a Restos du Coeur nevű segélyszervezet helyi vezetőjét Párizs Montreuil nevű elővárosában - erősítette meg a francia rendőrség a helyi hírcsatornák értesülését.

Az áldozatra a munkahelyén támadt rá egy férfi és egy nő. A férfi baltával akarta megütni az aktivistát, akinek ekkor még sikerült kitérnie az ütés elöl, de a nő többször megszúrta egy késsel. A támadók elmenekültek a helyszínről, jelenleg is keresi őket a rendőrség. A 60 éves férfit a támadás után kórházba szállították, nincs életveszélyben.

Segéylre várók a Restos du Coeur-nélForrás: AFP/saget/Joel Saget

Szemtanúk szerint a pár "Allah akbar" felkiáltással támadt a sértettre, ami iszlamista támadásra utalhat. A rendőrség ezt az információt azonban óvatosan kezeli, miután a támadók pszichológiai állapota és viszonya az áldozatukkal egyelőre nem ismert. Túl korai lenne még terrortámadást emlegetni" - mondta Luc Poignant rendőrségi szakszervezeti vezető az Europe1 kereskedelmi rádióban. Hozzátette, hogy a sértettet az elmúlt hónapokban többször is életveszélyesen megfenyegették. 

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot, a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nem foglalkozik a támadással.