Rakkában képezhették ki az isztambuli merénylőket

törökország isztambul robbantás reptér
People wait outside the Ataturk airport in Istanbul, on June 28, 2016, after two explosions followed by gunfire hit the Turkey's biggest airport, killing at least 10 people and injured 20. All flights at Istanbul's Ataturk international airport were suspended on June 28, 2016 after a suicide attack left at least 10 people dead and 20 others wounded, Turkish television stations reported. / AFP PHOTO / OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
Kazahok, csecsenek, üzbégek lehettek a támadók.
Vágólapra másolva!

Május 25-én érkeztek Szíriából az isztambuli repülőtéri terrorakció elkövetői. A három öngyilkos merénylő Rakkában, az Iszlám Állam egyik központjában kapott kiképzést – mondta a török sajtóértesüléseket idézve az M1 ankarai tudósítója.

Az egyik török lap úgy tudja, hogy a három öngyilkos merénylő kazah, csecsen vagy üzbég volt.

A CNN Türk török hírtelevízió ankarai tudósítója azt mondta, hogy a török titkosszolgálat június elején az Iszlám Állam lehetséges támadására figyelmeztette a hatóságokat és az Atatürk repülőteret. Az értesítő állítólag mind a merénylet helyszínét, mind az elkövetők nevét tartalmazta.

Szíriában képezték ki az isztambuli repülőtér öngyilkos merénylőit Forrás: AFP/Ozan Kose

Közben 41-re emelkedett a kedd esti öngyilkos merényletek halálos áldozatainak száma, 239-en sebesültek meg. A halottak közül 27-en török állampolgárok, 10 külföldi és 3 kettős állampolgár is életét vesztette a lövöldözésekben és a robbantásokban. A sebesültek közül 109 embert már kiengedtek a kórházból.