Újabb apró jel az egyiptomi gépről

accident aviation Horizontal An image grab taken from a handout video released by the Egyptian Defence Ministry on May 20, 2016 shows the Egyptian military taking part in a search mission in the Mediterranean Sea for the remains of an EgyptAir plane which
Az egyiptomi hadsereg végzi a kutatást
Vágólapra másolva!
Egy francia hadihajó olyan jeleket észlelt, amelyeket feltehetően a közel két hete a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgép két feketedobozának egyike ad le - közölte szerdán az egyiptomi közlekedési minisztérium a katasztrófa körülményeit vizsgáló testületre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem tudni, hogy a pilóták beszélgetéseit vagy a repülési adatokat rögzítő feketedoboz jeleit fogták be. A tárca szerint ha bebizonyosodik, hogy valóban az egyik feketedoboz jeleit észlelték, akkor is egy hetet kell várni, mire megérkezik a helyszínre az a hajó, amelyik fel tudja hozni a tengerfenékről a berendezést.

Az egyiptomi hadsereg végzi a kutatást Forrás: AFP/Egyptian Defence Ministry

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett, körülbelül 35 perccel a tervezett leszállás előtt, épphogy belépve az egyiptomi légtérbe. Azóta csak néhány sodródó roncsdarabot, illetve emberi testrészeket találtak a tengerben a görög Kárpathosz sziget közelében, a géptest nem lett meg.