Dalai láma: Túl sokan lettek a menekültek

Tendzin, Gyaco Katmandu, 2015. július 6.
Fiatal tibetiek táncot adnak elő a buddhista vallási vezető, a dalai láma 80. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen Katmanduban 2015. július 6-án. A dalai láma a Gergely-naptár szerint 1935. július 6-án szüle
Katmandu, 2015. július 6. Fiatal tibetiek táncot adnak elő a buddhista vallási vezető, a dalai láma 80. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen Katmanduban 2015. július 6-án. A dalai láma a Gergely-naptár szerint 1935. július 6-án született a kelet-tibeti Amdó tartományban. (MTI/EPA/Narendra Sreszta)
Vágólapra másolva!
A menekülteket csak átmenetileg kellene befogadni, és ügyelni kell arra, hogy Németország ne váljék arab országgá - mondta a dalai láma egy szerdai német lapinterjúban.
Vágólapra másolva!

Tibet száműzetésben élő vallási vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lapban megjelent interjúban az európai menekültválságról szólva hangsúlyozta:

és mindenki köteles segíteni, akinek jobb sors jutott.

Azonban

és „Európa, például Németország nem válhat arab országgá”, hiszen „Németország Németország” - tette hozzá, a FAZ szerint nevetve.

A menekültek már olyan sokan vannak, hogy nehéz a segítség gyakorlati kivitelezése, és

Azt a célt kell kitűzni, hogy térjenek vissza, és segítsenek hazájuk újjáépítésében - mondta a dalai láma.

Fiatal tibetiek táncot adnak elő a buddhista vallási vezető, a dalai láma 80. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen, Katmanduban 2015-ben Forrás: MTI/EPA/Narendra Sreszta

Arra a kérdésre, hogy miként értékeli az erősödő európai iszlámellenes hangulatot, azt mondta, hogy „muzulmán személyek és kis csoportok öldöklik egymást országaikban”, és ők

Hozzátette, hogy a szeretet a legfőbb üzenet valamennyi vallásban, „gonosz emberek” pedig a buddhistáknál, a keresztények között, a zsidóknál és a hinduk soraiban is vannak.

„Nem lenne szabad elítélnünk az egész muzulmán világot szomorú események alapján, amelyek csekély számú muszlim miatt történtek” - emelte ki a vallási vezető.

A Dalai Láma miatt tiltották ki Selena Gomezt Kínábólhttp://www.life.hu/sztarok/20160426-selena-gomezt-kitiltottak-kinabol-egy-dalai-lamaval-kozos-kep-miatt.htmlDalai Láma: "Hagyjuk abba az imádkozást Párizsért!"http://www.life.hu/news/20151118-dalai-lama-szerint-ne-istentol-varjuk-a-segitseget-mi-magunk-tegyunk-a-bekeert.html