Vegyi támadástól tartanak Olaszországban

Horizontal
Katona járőrözik a Colosseum előtt Rómában. Olaszország újabb 1 milliárd eurót költ védelmi kiadásokra, jeletette be Matteo Renzi olasz miniszterelnök.
Vágólapra másolva!
Gázálarccal egészítették ki az olaszországi városok utcáin szolgáló katonák felszerelését.
Vágólapra másolva!

A La Repubblica értesülései szerint az olasz nagyvárosok vasútállomásainál és metrómegállóinál álló katonák kaptak gázmaszkot, valamint azok, akik a kiemelt védelmet igénylő helyszíneken szolgálnak.

A vasárnaptól életbe léptetett intézkedésre azután került sor, hogy április 28-án az olasz hatóságok az északi Lombardia és Piemonte tartományban négy embert őrizetbe vettek, további kettő ellen pedig körözést adtak ki nemzetközi terrorizmus vádjával.

Katona járőrözik a Colosseum előtt. Ezentúl gázálarc is lesz nála Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A többségében Olaszországban élő marokkói állampolgárok alkotta csoport erőszakos cselekményekre és öngyilkos merényletre készült Rómában. A célpont a Vatikán és Izrael római nagykövetsége volt.

Az olasz kormány egy nappal később az olaszországi utcákat biztosító katonák létszámának további emeléséről döntött: így a Strade Sicure (Biztonságos utak) elnevezésű nemzetbiztonsági misszióban az olasz fegyveres erők már több mint 6000 katonája vesz részt.