Szíriai szexrabszolgákat szabadítottak ki Libanonban

Vágólapra másolva!
A libanoni biztonsági erők kiszabadítottak 75 szexrabszolgaságra kényszerített nőt, és felszámolták az egyik legnagyobb emberkereskedő bűnbandát.
Vágólapra másolva!

A libanoni belbiztonsági szolgálat közleménye szerint a szóban forgó nőket rendszeresen megerőszakolták, megverték, és vannak arra utaló jelek, hogy meg is csonkították őket.

„Ez a legjelentősebb szexrabszolga-kereskedő hálózat, amelyet a szíriai háború öt évvel ezelőtti kezdete óta felszámoltunk” – mondta el az AFP-nek egy biztonsági forrás.

Találtak egy csecsemőt is

A Bejrúttól északra fekvő Libanon-hegy régió rendőrsége a közlemény szerint „azonosította és letartóztatta olyan személyek egy csoportját, amely az ország legveszélyesebb embercsempész-hálózatát működtette”.

A megmentett 75 nő többsége szíriai, egy találtak egy nyolchónapos kisbabát is, aki valószínűleg az egyik bántalmazott nő gyermeke – számolt be a brit Daily Mail.

Őrizetbe vettek tíz férfit és nyolc nőt, aki a bántalmazottakat őrizte; a banda két tagja még szökésben van.

Már a polgárháború 2011-es kitörése előtt is sok szíriai nőt kényszerítettek emberkereskedők prostitúcióra Libanonban, emlékeztetett a brit lap, de a helyzet azóta sokkal súlyosabbra fordult. „A nők és a gyerekek fizetik a legnagyobb árat” – mondta a név nélkül nyilatkozó biztonsági forrás.