Robbanóanyagokat felejtett a CIA egy iskolabuszon

üres iskolabusz
Vágólapra másolva!
Egy gyakorlatozás során robbanóanyagokat helyeztek el egy amerikai iskolabuszon a CIA ügynökei, amit aztán figyelmetlenségből elfelejtettek eltávolítani - közölte a titkosszolgálat, hozzátéve, vizsgálatot indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

A robbanóanyagokat a jármű motorterében helyezték el, és még akkor is ott voltak, amikor hétfőn és kedden az autóbusz gyerekeket vitt az iskolába. Szerdán fedezték fel egy rutinvizsgálat során.

A rendőrség mindenesetre közölte, hogy a busz nem volt veszélyben, mert "különösen stabil" anyagokról van szó.

Egy hasonló buszon felejtették a robbanószert Forrás: AFP/Robyn Beck

"Múlt héten a CIA K-9-es alakulata, amely egy robbanóanyagok felderítésével foglalkozó, kutyás elitalakulat, közös gyakorlatozást tartott Virginia szövetségi állam Loudoun megyéjében szolgáló rendőrökkel. A gyakorlat során figyelmetlenségből az alkalmazott robbanóanyagokat a K-9-es alakulat által használt egyik autóbuszon felejtették" - ismerte el közleményében a CIA.

Az ügynökség hozzátette, hogy "független és alapos" vizsgálatot indítottak az ügyben, és azonnali hatállyal megerősítették a hasonló alakulatok ellenőrzési és leltározási eljárásait.

A Washingtontól egyórányi autóútra lévő Loudoun megye seriffje közölte, hogy a K-9-es alakulat gyakorlatozását felfüggesztették.