Feloszlik a szerb parlament

politics Horizontal
Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic addresses a press conference in Belgrade on February 20, 2016, after a US strike on an Islamic State jihadist camp in Libya killed two Serbian embassy employees, who were kidnapped in the area in November. Embassy communications chief Sladjana Stankovic and her driver Jovica Stepic were kidnapped on November 8 in the coastal city of Sabratha, 70 kms (42 miles) west of Tripoli, from a convoy of cars heading to the Tunisian border. The US strike, which targeted a jihadist training camp near Sabratha, killed dozens of people, probably including Noureddine Chouchane, a senior IS group operative behind attacks in Tunisia, US officials said on February 19. / AFP / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Csütörtökön a szerb kormány levélben kéri fel Tomislav Nikolic szerb elnököt, hogy oszlassa fel a parlamentet, és írja ki az előre hozott választásokat - jelentette be Aleksandar Vucic miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök azt mondta, a választások legvalószínűbb ideje április 24-e. Az előre hozott parlamenti választással egy időben vajdasági tartományi és önkormányzati választást is tartanak.

Aleksandar Vucic kormányfő január közepén jelentette be, hogy választásokat kezdeményez, mert - szerinte - meg kell oldani azokat a "társadalmi összeütközéseket", amelyek akadályozzák a reformokat az országban. Emellett mostantól számítva teljes, négyéves mandátum kell ahhoz, hogy az uniós tagjelölt Szerbia végre "eljusson az EU kapujába".

Az előre hozott parlamenti választással egy időben vajdasági tartományi és önkormányzati választást is tartanak Forrás: AFP/Andrej Isakovic