Aszad amnesztiát kínált az ellenzéki fegyvereseknek

Bassár el-Aszad, Bashar el Assad
A handout picture released by the official Syrian Arab News Agency (SANA) on July 16, 2014, shows Syrian President Bashar al-Assad being sworn in for a new seven-year term, during a ceremony at the Presidential Palace in Damascus. Assad, 48, won a June election denounced as a "farce" by his detractors as it was staged more than three years into a devastating war that has killed more than 170,000 people and uprooted millions. AFP PHOTO/HO/SANA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / SANA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ===
Vágólapra másolva!
Tűszünetet és amnesztiát kínált az ellenzéki fegyvereseknek Bassár el-Aszad. A szíriai elnök szerint országa nem teljesen szuverén, mert katonai segítségre szorul.
Vágólapra másolva!

Reménykeltőnek nevezte a szombat óta tartó tűzszünetet, és amnesztiát kínált az ellenzék fegyvereseinek Bassár el-Aszad szíriai elnök egy keddi német televíziós interjúban.

Aszad amnesztiát kínált az ellenzéki fegyvereseknek Forrás: AFP/-

Az ARD országos közszolgálati televíziónak adott interjúban a szíriai elnök elmondta, hogy

Aszad azt is hozzátette, hogy az ellenzék fegyveresei visszatérhetnek a "normális civil életbe", ha leadják fegyvereiket.

Saját maguk védelméért

A kedd este bemutatandó interjúból előzetesen közölt részletek szerint a szíriai államfő azt mondta, hogy országa "nem teljesen szuverén", mert

katonai segítségre szorul Oroszországtól, Irántól és Libanontól.

A partnerek azonban csak azért segítenek, hogy korlátozzák az iszlamista terror terjedését "más területekre, és nem csak szomszédos országokra", vagyis "nem a mi védelmünkért, hanem saját maguk védelméért jöttek".