A rendőrök szerint öngyilkos lett a sztárséf

2016. február 1-jén közreadott 2012. október 8-án készített kép a francia-svájci Benoit Violierről, a Lausanne-i Le Restaurant de l'Hotel de Ville Crissier vezetőjéről az étterem konyhájában a svájci Crissierben. A Lausanne-i rendőrség 2016. február 1-jei
EPA/Jean-Christophe Bott
Vágólapra másolva!
A világ egyik legjobb mesterszakácsának tartott Benoit Violier-t vasárnap holtan találták a lakásán. A rendőrök szerint öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

Vélhetően öngyilkos lett a világ egyik legjobbnak tartott mesterszakácsa, a francia–svájci Benoit Violier, a lausanne-i Le Restaurant de l'Hotel de Ville vezetője - jelentette be vasárnap a svájci rendőrség.

EPA/Jean-Christophe Bott Forrás: EPA/Jean-Christophe Bott

A negyvennégy éves férfit vasárnap holtan találták a lakásán, halálát tűzfegyver okozta. A hatóságok vizsgálják a tragédia körülményeit, de

a feltételezések szerint Violier önkezével vetett véget életének.

Benoit Violier-t korábban is jól ismerték a gasztronómia világában, de igazi hírnevet az adott számára, hogy nemrég az általa vezetett étterem első lett a világ ezer legjobb éttermét felvonultató La Liste elnevezésű rangsorban.

Ugyanennek az étteremnek volt korábban a tulajdonosa Philippe Rochat, a három Michelin-csillagot szerzett svájci séf, aki a múlt év júliusában, 61 éves korában szintén életét vesztette, miután kerékpározás közben rosszul lett.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!