11 halott egy születésnapi bulin Mexikóban

Vágólapra másolva!
Tizenegy ember halt meg egy születésnapi ünnepségen kitört lövöldözésben Mexikóban. Az eset az ország legszegényebb államában történt.
Vágólapra másolva!

Tizenegy ember halt meg Mexikó déli részén egy születésnapi ünnepségen kitört lövöldözésben. Az incidens még péntek este történt Guerrero szövetségi államban, Cundancito faluban.

A feltételezett támadók a biztonsági erők szombaton a helyszínre érkező járőreire is tüzet nyitottak, akik emiatt kénytelenek voltak visszavonulni - mondta Hector Astudillo, Guerrero szövetségi állam kormányzója.

Innen tüntek el a diákok is

A partit valakinek a 15. születésnapja alkalmából tartották, amit Latin-Amerikában kiemelt eseményként ünnepelnek és hagyományosan "quiceanera" néven emlegetnek.
Az ország legszegényebb államai közé sorolt Guerreróban elharapództak a kábítószer-terjesztéssel összefüggő bandaháborúk, és

Mexikón belül itt a legmagasabb a gyilkosságok és emberrablások aránya.

Ebben a Csendes-óceán parti államban veszett nyoma 43 főiskolai diáknak 2014 szeptemberében, akik az 1968-as tlatelolcói mészárlás évfordulóján tüntettek. A vizsgálatok szerint a fiatalokat a rendőrök adták át a Guerreros Unidos helyi drogkartellnek, amelynek emberei meggyilkolták, majd elégették őket.