Egyetlen kép kifejezi az aleppói gyerekek szenvedéseit

aleppo Omran Daqneesh
Aleppo, 2016. augusztus 18. Az Aleppo Media Center nevű szervezet által közreadott, videofelvételről rögzített képen egy fejsérülést szenvedett, véráztatta arcú, porral borított ruhájú, mezítlábas, szíriai kisfiú ül egy mentőautó narancssárga székében, miután kimentették a romok közül a felkelők kezén lévő Katerdzsi kerületre mért légicsapások után az észak-szíriai Aleppóban 2016. augusztus 17-én. (MTI/EPA/Aleppo Media Center)
Vágólapra másolva!
Az egész világsajtót bejárta az ötéves Omran Dakní története, és talán ráirányítja a figyelmet az aleppóiak, elsősorban a gyerekek szenvedéseire.
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalakat futótűzként árasztotta el Omran Dakní fényképe és a megmentéséről készített videó.

Az ötéves kisfiú a város egyik, lázadók kezében lévő negyedében lakik, amely ellen vagy a szíriai kormányerők, vagy az orosz gépek indítottak légitámadást.

A gyereket kimentették az egyik házból, és beültették a mentőautóba, míg a többi áldozatot keresték a romok alatt.

A kába, vérrel és szürke füsttel borított kisfiú képe mindennél jobban kifejezi, mennyit szenvednek Aleppó lakói az évek óta tartó ostrom miatt.

A brit Independent beszámolója szerint Omran mellett még négy gyerek, egy nő és két férfi sebesült meg. Omrant azóta már kiengedték a kórházból.

Két megmenekített szíriai kisgyerek Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Mahmud Rslan