Trump és Clinton a terrorizmus ellen

törökország isztambul robbantás reptér
People wait outside the Ataturk airport in Istanbul, on June 28, 2016, after two explosions followed by gunfire hit the Turkey's biggest airport, killing at least 10 people and injured 20. All flights at Istanbul's Ataturk international airport were suspended on June 28, 2016 after a suicide attack left at least 10 people dead and 20 others wounded, Turkish television stations reported. / AFP PHOTO / OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
A Fehér Ház közleményben ítélte el a kedd esti isztambuli merényletet, a republikánusok és a demokraták várható elnökjelöltje pedig a terrorakció után szinte perceken belül reagált. Mind Donald Trump, mind Hillary Clinton a terrorizmus ellen erőteljesebb és hatékonyabb harcot sürgetett. 
Vágólapra másolva!

"Az Atatürk nemzetközi reptér és a brüsszeli repülőtér, amelyet korábban támadtak meg, jelképe azoknak a kapcsolatoknak, amelyek elszakíthatatlanul összekötnek bennünket – éll a Fehér Ház közleményében.

36 halálos áldozata és 147 sebesültje van az újabb isztambuli merényletnek Forrás: AFP/Ozan Kose

John Kerry amerikai külügyminiszter - aki a coloradói Aspenben van egy konferencián - csak annyit mondott: az amerikai illetékes szakemberek egyelőre még csak az információkat gyűjtik, hogy tisztábban lássák a helyzetet.

Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje egy ohiói kisvárosban kampányolva a gyűlést a terrorakcióra utalva nyitotta meg, míg Hillary Clinton, aki szintén kampánykörúton van, közleményt adott ki. Trump óvatosságra intett az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel kapcsolatban, és hangsúlyozta, hogy a terroristák nemhogy teret veszítenének, hanem ellenkezőleg: "a bozóttűz gyorsaságával terjeszkednek".

Clinton és Trump is hatékonyabb harcot sürgetett a terrorizmus ellen Forrás: AFP

Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje közleményben sürgette a terrorizmus elleni harc fokozását. „Minden amerikai egységesen a török nép mellett áll a gyűlölet és az erőszak elleni harcban". Clinton szerint az isztambuli támadás csak még eltökéltebbé teszi azokat az erőket, amelyek szerte a világban a terrorizmus és a dzsihadista radikalizmus ellen harcolnak".