Az eső dönthet a brexitről

Brexit
A man shelters from the rain as he arrives to vote at a polling station in London on June 23, 2016, as Britain holds a referendum on wether to stay in, or to leave the European Union (EU). Millions of Britons began voting Thursday in a bitterly-fought, knife-edge referendum that could tear up the island nation's EU membership and spark the greatest emergency of the bloc's 60-year history. / AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N
Vágólapra másolva!
Heves eső és áradás nehezíti a részvételt a Nagy-Britannia európai uniós tagságáról szóló csütörtöki népszavazáson az ország délkeleti részén.
Vágólapra másolva!

Már csütörtökre virradóan voltak nagy mennyiségű esővel járó viharok Londonban, és a lezúduló víz elárasztott egyes utcákat, épületeket.

Az esővíz reggel sok helyen akadályozta a közlekedést. A tűzoltóság több száz segélyhívást kapott villámcsapások és az áradás miatt.

Csütörtökön délután is várható hatalmas eső a fővárosban, akár egy hónapnyi csapadékmennyiség leeshet.

A környezetvédelmi hivatal az ország délkeleti részében 22 helyre vonatkozóan adott ki riasztást, valamint számtalan figyelmeztetést.

Az ország többi részében napos idő várható.

Az időjárás komolyan befolyásolhatja az egynapos népszavazás eredményét, mert hatással van a részvételi arányra, amely pedig nagyon fontos tényező a referendum kimenetelében. A nagy részvételi arány az EU-ban maradásnak kedvezne.