A maláj gép roncsait találták meg Mozambikban

MH370
This hand out image taken by the Lotter family on March 9, 2016 and released on March 12, 2016 shows a debris found by the family off the coast of Mozambique in December 2015, that could be a part of the missing Malaysian flight MH370. The debris will be sent for analysis, aviation authorities said on March 11, 2016 and could provide clues in the huge and costly Australia-led investigation into what happened to the ill-fated Malaysia Airlines flight that disappeared nearly two years ago. Teenager Liam Lotter told local media he had found the metre-long piece of metal on a beach while on holiday in Mozambique in December, and had taken it home. / AFP / HO / CANDACE LOTTER / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / CANDACE LOTTER" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A műszaki vizsgálat szerint biztos, hogy az eltűnt maláj utasszállító roncsait találták meg Mozambik partjainál március elején. Az ausztrál közlekedési miniszter azt mondta, hogy folytatják a kutatást a további roncsok után.
Vágólapra másolva!

A Mozambikban megtalált roncsdarabok kétségtelenül a Malaysia Airlines légitársaság 2014. március 8-án eltűnt MH370-es járatszámú repülőgépéről valók - derült ki az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB) műszaki vizsgálati jelentéséből.

A roncsokat március 9-én találták meg Mozambik partjainál. Már biztos, hogy ezek az eltűnt maláj gép darabjai Forrás: AFP/Candace Lotter

Darren Chester, a közlekedés és infrastruktúra ausztrál minisztere kijelentette, hogy a roncsokon lévő feliratok betűtípusa teljes mértékben megegyezik azzal, amilyet a malajziai légitársaságnál használtak.

Folytatják a kutatást

„A Mozambik partjainál március elején megtalált egyik roncsdarab a hátsó vízszintes vezérsík, a másik pedig a szárny egy darabja.

- mondta Darren Chester.

A miniszter azt is hozzátette, hogy folytatódik a kutatás a repülőgép további roncsai után, még átfésülnek mintegy húszezer négyzetkilométeres területet.

A felszállás után egy órával eltűnt

A Malaysia Airlines Boeing 777 típusú gépének eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye.

A gép 2014. március 8-án Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de

egy órával a felszállás után eltűnt.

Az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre nem sok eredménnyel jártak.