Újra megnyitották a berlini karácsonyi vásárt

Aftermath of attack on Berlin Christmas market ATTACK CHRISTMAS MARKET
Concrete barriers are installed in front of the Breitscheidplatz Christmas market ahead of its scheduled reopening in Berlin, Germany, 22 December 2016. A truck attack on the market on Monday evening (19.12) killed twelve people and injured another 50, many of them seriously. Photo: Michael Kappeler/dpa
Vágólapra másolva!
Újra megnyitották csütörtökön Berlinben azt a karácsonyi vásárt, amely ellen hétfőn terrortámadást hajtottak végre. A német fővárosban elkövetett merénylet gyanúsítottját továbbra sem találják, és a szövetségi legfőbb ügyészség cáfolta azt a sajtójelentést, miszerint az üggyel összefüggésben vettek őrizetbe négy embert.
Vágólapra másolva!

A berlini Breitscheidplatzon délelőtt újra megnyitották a karácsonyi vásárt, amelyen egy kamion hétfő este a tömegbe hajtott. A vásár védelmét beton terelőelemekkel erősítették meg.

Betonelemekkel védik a vásár területét Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

Az áldozatok iránti tiszteletből díszkivilágítás és hangos zene nem lesz a vásáron. A téren álló Vilmos császár-emléktemplomban nyitás előtt az árusok szervezésében imádságot tartottak.

Délig a piaci pavilonok nagyjából fele nyitott ki.

Az árusok fele kinyitott Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

A hétfői merényletben tizenketten meghaltak, csaknem ötvenen megsebesültek. A halálos áldozatokról egyelőre annyit tudni, hogy hatan német állampolgárok, és van köztük egy izraeli is.