50 ezer emailt kapott a 80 éves Ferenc pápa

Vágólapra másolva!
Hajléktalanokkal reggelizett, majd a Rómában élő bíborosokkal misézett a Vatikánban szombaton, 80. születésnapján Ferenc pápa, a római katolikus egyház feje.
Vágólapra másolva!

A pápa a Sixtus-kápolna szomszédságában található Pál-kápolnában tartott mise után azt mondta: magas kora megijeszti, de reméli, rá is igaz a mondás, ami így szól:

A mise előtt Ferenc pápa lakhelyén, a Szent Márta-házban nyolc hajléktalannal reggelizett. A két nő és hat férfi Olaszországból, Romániából, Moldovából és Peruból származik.

Három napraforgócsokrot ajándékoztak az egyházfőnek, aki viszonzásul argentin süteményekkel lepte meg őket.


Ferenc pápának az egész világról gratuláltak születésnapjához, csaknem 50 ezer e-mailt kapott. Zömüket angolul, spanyolul és olaszul írták, sokat portugálul, franciául, németül és lengyelül, de több mint ezret latinul is, amely a Vatikánban, a világ legkisebb államában hivatalos nyelvnek számít.

Az orosz elnök telefonon is gratulált a pápának, akivel egyebek között a konfliktusok sújtotta térségekben élő veszélyeztetett keresztények védelméről beszéltek.

Ferenc pápát, 2013. márius 13-án választották meg a katolikus egyház vezetőjének, miután XVI. Benedek pápa lemondott. Előtte Buenos Aires-ben volt érsek. Ferenc pápa Buenos Airesben is született 1936. december 17-én Jorge Mario Bergoglio néven. Sosem volt híve a nagy születésnapi ünnepségeknek,így a mai napja is a szokásos, szombati munkamenet szerint zajlott.