A kamerák felvették: sapkában, hátizsákkal várta a vonatot Lyonban a berlini merénylő

teherautó, karácsonyi vásár, Berlin, merénylet, halálos merénylet
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 20: Security and rescue workers tend to the area after a lorry truck ploughed through a Christmas market on December 20, 2016 in Berlin, Germany. So far 12 people are confirmed dead and 45 injured. Authorities have confirmed they believe the incident was an attack and have arrested a Pakistani man who they believe was the driver of the truck and who had fled immediately after the attack. Among the dead are a Polish man who was found on the passenger seat of the truck. Police are investigating the possibility that the truck, which belongs to a Polish trucking company, was stolen yesterday morning. . (Photo by Michele Tantussi/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A térfigyelő kamerák felvételei megerősítették, hogy a berlini teherautós merénylet feltételezett elkövetője, Anis Amri, akit a rendőrök Milánóban lelőttek, valóban átutazott a közép-franciaországi Lyonon - közölte hétfőn Párizsban a nyomozás fejleményeit ismerő egyik illetékes.
Vágólapra másolva!

"Egy férfit, akinek a külseje azonos a merénylőével, december 22-én észleltek a pályaudvar peronján, sapkát viselt, és hátizsák volt nála" - mondta az illetékes a sajtóban napvilágot látott értesüléseket megerősítve.

A férfi a felvételeken egyedül látható - mondta. Hozzátette: folytatódik a nyomozás annak megállapítására,

hogyan utazhatott a szökésben lévő Anis Amri a német fővárosból Franciaországba, majd onnan Olaszországba.

A 24 éves tunéziai férfit gyanúsítják azzal, hogy megölt tizenkét embert, és sokakat megsebesített, amikor egy teherautóval egy karácsonyi vásárba hajtott a német fővárosban december 19-én.

A nemzetközi körözés ellenére három országon is átutazott Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Michele Tantussi

Anis Amrit péntekre virradóra lőtték le egy rendőri ellenőrzés során Milánóban, miután négy napon át kutattak utána Európa-szerte.

A férfinél megtalálták a készpénzért vásárolt,

Lyon-Chambéri-Milánó útvonalra szóló vonatjegyeket,

de Bruno Le Roux francia belügyminiszter "a lehető legnagyobb óvatosságra" intett az útvonaláról szóló tájékoztatást illetően a nyomozás lezárásáig.

A francia Alpokban fekvő Chambéry vasútállomásán készült felvételeket jelenleg is elemzik.

A német hatóságok esetleges bűntársak után nyomoznak, Tunéziában pedig pénteken előállították a feltételezett gyilkos három hozzátartozóját, köztük az unokaöccsét. Ez utóbbi bevallotta, hogy a Telegram kódolt alkalmazás segítségével tartott kapcsolatot a nagybátyjával - közölte a tunéziai belügyminisztérium. A tárca szerint az unokaöccs Anis Amrival együtt tett hűségesküt a berlini merénylet elkövetését magára vállaló Iszlám Állam terrorcsoportnak.