Még Berlinben bujkálhat a kamionos terrorista

teherautó, karácsonyi vásár, Berlin, merénylet, halálos merénylet kegyelet mécses virág
Berlin, 2016. december 20. A terrornak nem szabad győznie! jelentésű felirattal egy papírlap 2016. december 20-án abban a berlini karácsonyi vásárban, amelyben az előző nap egy teherautó a vásárlók közé hajtott. Tizenkét ember életét vesztette, negyvennyolc megsebesült. (MTI/EPA/Michael Kappeler)
Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülések szerint sebesülten Berlinben bujkálhat még a körözött tunéziai terrorista, akiről egyébként felvétel is készült a támadás után egy megfigyelés alatt álló mecsetnél.
Vágólapra másolva!

Pár órával a karácsonyi vásár elleni támadás után Anis Amri annál a mecsetnél tartózkodott, amelyet a rendőrség megfigyelés alatt tart az Iszlám Állammal való kapcsolat miatt.

A felvételt az RBB is nyilvánosságra hozta internetes oldalán.

A terrornak nem szabad győznie! Forrás: MTI/EPA/DPA/Michael Kappeler

A rendőrség azonban akkor még nem Amrit gyanúsította a merénylet elkövetésével – emlékeztetett a Reuters. Csütörtökön razziát hajtottak végre a mecsetnél, de Amri akkor már nem volt ott.

A nyomozók egyébként úgy vélik, hogy Amri megsérült, és még mindig Berlinben bujkál – számolt be a Der Tagesspiegel biztonsági forrásokra hivatkozva.

A berlini rendőrség nem volt hajlandó kommentálni az értesülést, az ügyészség pedig egyelőre nem válaszolt a Reuters megkeresésére.

Vagy Dániában van?

Láttak azonban egy dániai városban is egy férfit, aki a személyleírása alapján Amri is lehet. Ezt az aalborgi rendőrség közölte a Twitteren.

Figyelmeztették a lakosokat, hogy ne menjenek arra a környékre, ahol a „fekete kalapot, szemüveget és fekete szakállt" viselő férfi tartózkodik.

Egy cseh nő is a halálos áldozatok között van

Egy Németországban hosszabb ideje dolgozó, cseh állampolgárságú nő is a berlini merénylet halálos áldozatai között van - közölte a cseh külügyminisztérium.

Még két olyan halálos áldozat van, akinek nem ismerik a kilétét. Csütörtöki információk szerint a merényletben 56-an sérültek meg, közülük 12 még súlyos állapotban van.