Ostorcsapással büntethetnek 120 bulizót

Vágólapra másolva!
Az iráni rendőrség 120 embert előállított "alkoholfogyasztás és bulizás" miatt egy teheráni kávéházban tartott razzián - mondták el igazságügyi források csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A hatóságok az engedélyezetlen partik ellen idén indított kampányuk részeként vették őrizetbe a férfiakat és nőket, akik közül 15-en erősen felöntöttek a garatra. A rendőrség 15 üveg alkoholt kobozott el. A kávézóban őrizetbe vett bulizók között két énekes is volt, akik nem rendelkeztek engedéllyel az ottani előadáshoz - tette hozzá Abbász Dzsafari Dolatabádi főügyész. Legutóbb júniusban volt példa hasonlóan nagyszabású rajtaütésre,

akkor 132 embert állítottak elő az iráni főváros egyik külvárosi éttermében.

Iránban az 1979-es iszlám forradalom óta érvényben lévő törvények tiltják az alkoholfogyasztást a muszlim vallásúak számára. Ugyancsak tilos az ellenkező nemmel táncolni, kivéve ha családtagról van szó, a nőkre pedig szigorú öltözködési szabályok vonatkoznak, köztük a fejkendő viselete.
A kihágásokért komoly büntetés járhat: tavasszal mintegy harminc fiatalt ítéltek egyenként 99 ostorcsapásra, mert részt vettek egy ünnepségen Irán északi részén, ahol alkoholt is felszolgáltak.