Hét évre ítélték a kisfiút megerőszakoló iraki menekültet

Vágólapra másolva!
Hétéves börtönbüntetésre ítélték azt az iraki menekültet, aki egy tízéves fiút erőszakolt meg egy bécsi fürdőben még tavaly decemberben. A szerdán született elsőfokú ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Az akkor 20 éves férfi a tízéves fiút a Theresienbad nevű bécsi fürdőben berántotta az egyik vécékabinba, és megerőszakolta. A rendőrség még a helyszínen őrizetbe vette, mindent bevallott.

Akkor a nyomozóknak azt mondta, azért követte el tettét, mert

négy hónapja nem létesített szexuális kapcsolatot senkivel, és nem bírta tovább.

Arra a kérdésre, hogy Irakban nem tiltják-e törvények, hogy valaki szexuális viszonyt kezdjen egy tízéves fiúval, azt válaszolta, ez a világ összes országában tilos.

A férfit októberben egyszer már első fokon hatéves börtönbüntetésre ítélték. Azonban a legfelsőbb bíróság a döntést hatályon kívül helyezte, és az eljárás újbóli lefolytatását rendelte el, mivel a testület szerint jogilag nem támasztották alá kellőképpen a vádat.

Az erőszakoló migráns korábban Irakban taxisofőrként dolgozott, 2013-ban gyermeke született. 2015 szeptemberében a menekülthullámmal érkezett a balkáni útvonalon át Ausztriába. A férfi a tárgyaláson is beismerte tettét.

Vallomása szerint a "Sátán szállta meg", és nem tudta, hogy mit cselekszik.

Az eset után a kisfiúnál poszttraumatikus stressz lépett fel, testén vérömlenyek keletkeztek.

Az erőszak miatt 15 éves börtönbüntetést is kaphatott volna a férfi, azonban az elkövető fiatal korára, eddigi büntetlen előéletére és beismerő vallomására tekintettel hétéves börtönbüntetésre ítélték. A férfinak további ötezer eurós kártérítést kell fizetnie az áldozatnak.

A tavaly decemberi esetet csak februárban hozta nyilvánosságra a tartományi rendőrség. Az indoklás szerint az áldozat védelmében nem közölték korábban az esetet.