Hónapokig maradhat még az osztrák-német határellenőrzés

Vágólapra másolva!
A német belügyminiszter bírálta a kölni szexuális támadások utáni igazságügyi intézkedéseket, érthetetlennek tartja, hogy csupán néhány támadót ítéltek el. 
Vágólapra másolva!

Thomas de Maiziere minderről a Bild am Sonntag című vasárnapi lapban megjelent interjújában beszélt. Azt mondta, fenn akarja tartani az Ausztriával való határok ellenőrzését február után is. Mint mondta, pillanatnyilag nem látja, hogy az ellenőrzéseket mikor szüntethetik meg. A dátummal arra utat, hogy az Európai Bizottság korábban február közepéig engedélyezte az ideiglenesen újból bevezetett határellenőrzéseket.

A menekültválság miatt Németország volt az első ország, amely a bajor kormány döntése alapján 2015 szeptemberében elrendelte az osztrák határok ellenőrzését.

A német belügyminiszter az interjúban élesen bírálta a tavaly szilveszteri kölni szexuális támadások igazságügyi feldolgozásának menetét.

Érthetetlennek nevezte, hogy a szilveszter éjszaka történt szexuális incidensek nagy száma ellenére csupán néhány tettest ítéltek el.

Tavaly szilveszterkor a kölni főpályaudvarnál túlnyomóan észak-afrikai migránsok nőket zaklattak, illetve többet közülük kiraboltak.