Tönkreteszi a vizelet és a hányás az ulmi katedrális falát

Ulmi nagytemplom
Ulmi nagytemplom
Vágólapra másolva!
50-ről 100 euróra emelték a bírságot, amit annak kellene fizetnie, aki az ulmi nagytemplom oldalába vizel. Az emelés semmit sem oldott meg, mert eddig senkit sem kaptak rajta, miközben rengetegen járnak a templom oldalához könnyíteni magukon. 
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben megszaporodtak a rendezvények a katedrális körüli téren. És mivel a legtöbb rendezvényen alkohol is folyik, rengetegen

vizelnek és hánynak a katedrális falára.

Ez természetesen több szempontból problémás, de arra már nagyon kevesen gondolnak, hogy ezzel a templom állagát veszélyeztetik. A székesegyház ugyanis homokkőből épült, amit a hányásban lévő sav, illetve a vizeletben lévő lúg képes feloldani. Így részben haszontalanná válnak a műemléki épületen jelenleg is zaljó felújítási munkálatok.

Az ulmi nagytemplom, az Ulmer Münster – a világ legmagasabb keresztény temploma Forrás: N i c o l a - Flickr

Michael Hilbert, az épületért felelős Münsterbau vezetője azt mondta,

Ő elsősorban a rendezvényeket és szervezőiket teszi felelőssé az állagromlásért. Szerinte ugyanis sokszor nincs elég mobil wc ahhoz, hogy mindenki kényelmesen el tudja végezni a dolgát.

Akit rajtakapnak, hogy a katedrális oldalába vizel, az elvben most már 50 helyett 100 eurós büntetésre számíthat, de a szigorítás nem oldott meg semmit, mivel még egyetlenegyszer sem bírságoltak meg senkit, a helyzet pedig ugyanolyan rossz.