Ukránok szállítottak drogot és fegyvereket a terroristáknak

Ukránok szállítottak drogot és fegyvereket az iszlám terroristáknak Ukrán személyzet vezette azt a panamai felségjelű hajtót, amely 20 tonna droggal a fedélzetén tartott Líbia felé a Földközi-tengeren.
Vágólapra másolva!
Ukrán személyzet vezette azt a panamai felségjelű hajtót, ami 20 tonna droggal a fedélzetén tartott Líbia felé a Földközi-tengeren.
Vágólapra másolva!

Tizenegy ukrán állampolgárságú tengerészt letartóztattak a spanyol hatóságok azzal a váddal, hogy egy iszlamista szervezet megbízásából kábítószerrel és fegyverekkel látták el a líbiai és iraki terroristákat. Információk szerint az ukránok nem tartoznak a dzsihádisták közé, csupán szállítási megbízatásokat teljesítettek.

A spanyol csendőrség kommandósai még szeptember végén ütöttek rajta a Marti N. nevű, panamai felségjelű hajón, ami Almeriából tartott Líbia partjai felé. A jármű rakománya 20 tonna marokkói eredetű hasis volt.

Húsz tonna hasis volt a fedélzeten Forrás: Origo

A spanyol hatóságok tudomása szerint a címzett az egyik helyi iszlamista terrorszervezet volt.

Xavier Roger csendőr alezredes a sajtónak elmondta, hogy értesüléseik szerint a terroristák a drogot később európai országokban akarták értékesíteni, hogy a bevételből a dzsihádisták kasszáját gyarapítsák.

Az ukrán tengerészekre csak a drogcsempészésért is fejenként 10 év börtön vár. Büntetésük azonban súlyosbodhat, ha bebizonyítják, hogy terrorszervezetekkel álltak kapcsolatban – írja a Deutsche Wellére hivatkozva az ukrán RIA Novosztyi hírügynökség.